top of page
1aaaa1.jpeg

Aleksandra Lemken 'Meistä' -valokuvanäyttely Brinkkalan galleriassa


Aleksandra Lemke onnistuu vangitsemaan kuviinsa hetkiä, joista kuvattavan persoona välittyy katsojalle vailla minkäänlaisia ennakko-olettamuksia.

Aleksandra Lemken Meistä -valokuvanäyttelyn tavoitteena on lisätä etnisiin vähemmistöihin kuuluvien sateenkaari-ihmisten näkyvyyttä Suomessa. Näyttelyn avulla halutaan herättää sekä etnisiä että sateenkaarevia vähemmistöjä pohtimaan monimuotoisuutta yhteisöjen sisällä.


Suomessa asuu, elää, opiskelee ja työskentelee etnisiä sateenkaari-ihmisiä, joilla on oikeus tulla kuulluksi, nähdyksi ja kohdatuksi yhdenvertaisesti yhteiskunnassamme. Näyttelyssä valokuvien mallit ottavat haltuun yhteiskunnasta tilaa, joka kuuluu myös heille. Valokuvat näyttävät ihmiset sellaisina kuin he haluavat tulla nähdyksi antaen heille mahdollisuuden tuoda esiin omat todelliset tunteensa sekä samalla vahvistaa tarinaa siitä, että moninaisuus on ihmisyyttä yhdistävä tekijä.


Meistä-näyttelyn ovat toteuttaneet Seta, Etelä-Suomen Etno, Helsinki Pride -yhteisö ja Helsingin kaupunki. Näyttely on ollut aiemmin esillä useissa kaupungeissa Suomessa ja ulkomailla.


Aleksandra Lemke (s. 1989) on puolalaistaustainen vantaalainen ammattilaisvalokuvaaja, joka on erikoistunut muotokuva- ja muotivalokuviin. Ihmiset, vaatteet, paikat ja luonnonvalo toimivat hänen inspiraationsa lähteinä.


Näyttely on avoinna Brinkkalan galleriassa (Turku) 20.1.–19.3.

--

bottom of page