top of page
1aaaa1.jpeg

Dextrum Methodon näyttely 'Revelation of Consternation' vastustaa sotaa ja tuhoa Ukrainassa


Julkaisuyhteistyö / Dextrum Methodon (Kateryna Harahulia) käynnissä oleva taidenäyttely (23.3.-9.4.) esittelee tuoreen sarjan digigrafiikan teoksia, joiden tarkoituksena on vastustaa sotaa ja tuhoa taiteilijan kotimaassa Ukrainassa. Taiteilija noudattaa vakiintunutta taiteilijaperinnettä, joka kuvaa sodan julmuutta kriisiaikoina teoksilla, jotka puhuvat traumasta ja tuhosta, mutta myös positiivisista toivon ja empatian tunteista.


Uudella teossarjallaan taiteilija pohtii sodan julmuutta ja kehottaa ihmiskuntaa ajattelemaan, että 2000-luvulla tieteen edistyksen ja humanismin aikana ei olisi sijaa sellaiselle kauhealle ilmiölle kuin sota.


"…As an eyewitness of the war, I urge humanity to think that in the 21st century of scientific progress and humanism, there is no place for such an archaic and terrible phenomenon as 'war'."

Dextrum Methodo käyttää enimmäkseen yksiväristä tummaa palettia ja lisää kollaaseihinsa dramaattisuutta ja vaikuttavuutta. Monikerroksisissa kuvissaan hän onnistuu luomaan visuaalisen ilmapiirin esityksistä, jotka ovat jotenkin sekä oleellisia että monumentaalisia.


Venäjän ja Ukrainan sodan taustaa vasten näyttely kutsuu vielä kerran toteamaan nykyaikaisen sodankäynnin tuhoisan luonteen ja järjettömyyden sekä välttämättömyyden katsoa sotaa lähempää.


Dextrum Methodo on opiskellut Ukrainassa taiteita, muotoilua ja arkkitehtuuria. Hän on monipuolinen multimediataiteilija, joka on esiintynyt suurissa kaupungeissa Ukrainassa ja Suomessa. Taiteilijan viimeisimmät näyttelyt Suomessa ovat olleet "The Forest Glow" Kuopion antifestivaaleilla (2022), Imatran taideviikolla, Espoon kulttuurikeskuksessa ja Espoon Kannusalissa (2023).Näyttely on esillä 9.4. asti: Myymälä2 galleria, Uudenmaankatu 23 F, Helsinki.


Lisätietoja taiteilijasta: dextrummethodo.com

--

bottom of page