top of page
1aaaa1.jpeg

Ennennäkemätön näyttelykonsepti 'Kannun henki' valtaa Kuopion taidemuseon


Kuva: Jaana Jääskeläinen, Kuopion taidemuseo.

Tuoreen maalin haju, kannun suhina, skeittaamisen kolina valtaavat Kuopion taidemuseon kesällä 2023, kun graffiti- ja katutaidenäyttely Kannun henki avautuu. Kannun henki on Kuopion taidemuseon ja Katutaideyhdistys Urbaani ry:n yhteistyönäyttely.


Esillä on laaja kirjo teoksia taidemuseon seiniin maalatuista tekstipohjaisista graffiteista suuriin katutaideteoksiin ja veistoksiin sekä Urbaanin tallentamaa, kuopiolaista graffitiskeneä avaavaa dokumentaarista aineistoa.

Näyttely esittelee kaupunkitaiteen eri tyylisuuntia edustavia eturivin taiteilijoita ympäri Suomea; teoksia on esillä 14 eri taiteilijalta tai taiteilijaryhmältä. Kannun hengen taiteilijat ovat Anna Pekkala, Deos, Electro Future Kids (Tazer, Disco, Kemp, Thrower88), Jesse Pasanen, Jubilemus, Jukka Peltosaari, Jukka Silokunnas, JR, Kummitus, Maikki Rantala, Niina Mantsinen, Pallo, Rives ja Taneli Stenberg.

Kuopion alueen graffiti- ja katutaideosaamista näyttelyssä edustaa Urbaani All Stars muuttuvalla kokonaisuudella.

Näyttelytila on suunniteltu oleskelua varten. Siihen kuuluu keskelle näyttelyä rakennettu skedealue, jossa saa vapaasti skeitata ja skuutata. Näyttelytilan suunnittelu ja arkkitehtuuri on toteutettu yhteistyössä Savonia-ammattikorkeakoulun kanssa, jonka muotoiluopiskelijat ovat suunnitelleet ja toteuttaneet näyttelyelementit.

Katutaideyhdistys Urbaani ry on kuopiolainen katutaiteen asiantuntijaorganisaatio, joka tukee, edistää, ylläpitää ja dokumentoi Kuopion alueen katutaidetta ja graffitia.


Kannun henki on ennennäkemätön kaupunkitaiteen moninaisuutta käsittelevä näyttely, joka on auki 12.5.-27.8. Kuopion taidemuseossa.

--

bottom of page