top of page
1aaaa1.jpeg

Espoon kuvataiteilijoiden oma kesänäyttely Galleria Aarnissa tarjoaa taidetta ja kesäisen runokisan


Galleria Aarnissa on esillä 29.6. - 26.7. 'Runojen mosaiikki' -kesänäyttely. Kuvassa Aarnin näyttelytoimikunta: Aulis Harmaala, Saila Saranpää, Pia Backström ja Ligita Purina.

Runojen mosaiikki on Espoon kuvataiteilijat ry:n kesänäyttely, jossa yhdistyksen jäsenten teoksista ripustetaan runollinen mosaiikki.

Kesänäyttelyssä on runsas kattaus kuvataidetta sen eri osa-alueilta, kuten öljymaalauksia, akryylimaalauksia, akvarelleja, piirustuksia, taidegrafiikkaa, kollaaseja, veistoksia ja tilataideteoksia. Taiteilijoiden omat tyylit, erilaiset materiaalit, erityisosaaminen ja monimuotoisuus kutovat näyttelyn kuvataiteen runolliseksi mosaiikiksi. Kaikki Espoon kuvataiteilijat ry:n 151 jäsentaiteilijaa on kutsuttu osallistumaan näyttelyyn.


Kesäinen runokilpailu

Runoilija Eino Leinon syntymäpäivä on 6. heinäkuuta, jolloin vietetään Runon ja Suven päivää. Galleria järjestää näyttelyn yhteydessä kesäisen runokisan, jossa pyydetään katsojia muodostamaan taideteosten nimistä runo tai mietelause. Ensimmäiset runot julkaistaan juhlistamaan Eino Leinon päivää Galleria Aarnin Instagramissa. Runoja julkaistaan näyttelyn päättymiseen saakka. Runokisaan voi osallistua omalla nimellä tai nimimerkillä. Elokuun alussa runoilijoiden kesken arvotaan 50 euron lahjakortti taidelainaamoon tai taiteilijoiden materiaalikauppaan. Espoon kuvataiteilijat ry:n näyttelytoimikunta vastaa näyttelyn ideoinnista, runokisasta ja näyttelyn suunnittelusta. Toimikunnan puheenjohtaja on Aulis Harmaala, jäsenet Saila Saranpää, Pia Backström ja Ligita Purina. Galleria Aarni toimii kauppakeskus Sellon 3. kerroksessa. Galleria on avoinna heinäkuussa tiistaista perjantaihin kello 12–18.

--

bottom of page