top of page
1aaaa1.jpeg

Finnfoto ry avasi Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Rediin - näyttelyt halutaan lähelle yleisöä


Kauppakeskus Redissä sijaitseva Finnfoto Galleria on järjestön ensimmäinen oma näyttelytila. Kuva: Tanja Palmunen.

Valokuvausalan keskusjärjestö Finnfoto ry avasi helmikuun alussa Finnfoto Gallerian Kauppakeskus Redissä Helsingin Kalasatamassa. Uuden pysyvän Finnfoto Gallerian tavoitteena on nostaa valokuvan ja sen tekijöiden tunnettuutta tuomalla maksuttomat näyttelyt ihmisten lähelle sinne, missä he liikkuvat niin arjessa kuin vapaa-ajallaankin.


Ideaan yleisölle maksuttomista ja helposti tavoitettavista valokuvanäyttelytiloista vaikutti monta tekijää. Yksi tärkeimmistä oli se, että kuvaajien on hankalaa löytää hyviä näyttelytiloja. Lisäksi näyttelyn rakentaminen tilavuokrineen on yksittäiselle kuvaajalle usein taloudellisesti hyvin kallista.

”Meillä on kotimaassa uskomattoman hienoja ja monipuolisia kuvaajia, joita haluamme tuoda esille. Lisäksi valokuva jää usein varjopaikalle perinteisissä taide- ja näyttelytiloissa. Koska Finnfoto ry:ssä yksi tärkeimmistä tehtävistämme on parantaa valokuvan näkyvyyttä, uuden näyttelykanavan rakentaminen on luonteva osa toimintaamme”, sanoo Finnfoto ry:n toiminnanjohtaja Mikko Säteri.


Tavoitteena on jatkossa rakentaa neljästä viiteen galleriaa eri puolille Suomea kauppa- ja liikekeskuksiin.


Vuonna 1970 perustettu Finnfoto ry on valokuva-alan keskusjärjestö, jonka tehtävänä on toimia koko valokuvausalan hyväksi edistämällä valokuvan ja sen tekijöiden arvostusta ja näkyvyyttä.

--

bottom of page