top of page
1aaaa1.jpeg

Galleria G12: Merja Salonen Di Giorgion 'Roihupelto–Pompeji' –näyttely ja kirjanjulkistamistilaisuus


Merja Salonen Di Giorgio, RP 13, 2022, Kuva: Matti Kilponen.

Taidemaalari Merja Salonen Di Giorgio tutkii teoksissaan historian kerrostumia ja ihmisen jättämiä jälkiä kulttuuriympäristössä. Roihupelto–Pompeji-maalaussarjassa ja sitä esittelevässä uutuuskirjassa pääosassa ovat itähelsinkiläinen 1970-luvun pienteollisuusalue ja antiikin Pompejin kaupunki Vesuviuksen rinteellä.


Merja Salonen Di Giorgio: Roihupelto–Pompeji – Kahden maailman välissä.

Maalaussarja on rakentunut näiden kahden taiteilijalle tärkeän paikan kohdatessa, ja niillä on tarkemmin tutkittuna yllättävän paljon yhteistä. Salonen Di Giorgio katsoo aihettaan luopumisen kautta, tulevaisuudesta käsin – tuhon ja muutoksen jo tapahduttua.


Kirjassa arkkitehti ja kuvataiteilija Anu Kaisa Koponen pohtii näiden maalausten ja arkkitehtuurin yhteyttä, ja taidehistorioitsija Synnöve Malmströmin haastatteluartikkelissa pureudutaan maalausten syntyprosesseihin.

Merja Salonen Di Giorgio (s. 1973) tunnetaan laajasta ilmaisurekisteristään: öljymaalauksista sekatekniikkamaalauksiin ja tilallisiin teoksiin sekä julkiseen taiteeseen. Hänen taiteessaan toistuvat rakennetun ympäristön kerroksellisuutta käsittelevät teemat sekä synesteettiset ääni- ja tuoksuvaikutelmat väreiksi tulkittuina. Elämä suomalaisen ja italialaisen kulttuurin välissä antaa kiinnostavan leiman hänen tuotannolleen. Kirja julkistetaan Merja Salonen Di Giorgion Roihupelto–Pompeji – Kahden maailman välissä -näyttelyn avajaisissa Galleria G12:ssa (Annankatu 16, Helsinki) lauantaina 13.5. klo 14–16.


Kustannusosakeyhtiö Parvs on taidekirjoihin ja arkkitehtuurijulkaisuihin erikoistunut helsinkiläinen kustantamo, joka on perustettu vuonna 2006.

--

bottom of page