top of page
1aaaa1.jpeg

Galleria Lovisan kesänäyttely esittelee Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan teoksia


Leila Lipiäinen, Ring, ja Jaana Erkkilä, Ees ja taas.

Galleria Lovisassa avattiin koko kesän kestävä näyttely, jossa on esillä Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan henkilökunnan teoksia. Järjestyksessään kuudenteen henkilökunnan kesänäyttelyyn osallistuu 13 taiteilijaa. Näyttely on esillä 29.8. asti.

"Käsityksemme taiteesta on yhtä korkea kuin leveäkin, emme erottele muotoilua ja kaunotaidetta toisistaan, mukaan mahtuu niin ikiaikaisilla menetelmillä kuin ennen kokeilemattomilla konsteilla tehtyjä teoksia. Kieli on abstraktia, esittävää ja jotakin siltä väliltä. Näkemisen vapaus ja ilo on katsojalla. Yllättymisellekin on mahdollisuus", kuvailee näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja Leila Lipiäinen kesänäyttelyn tarjontaa. Taiteiden tiedekunnassa tehdään taidetta leveällä rintamalla. Tänä kesänä on tarjolla teoksia, jotka edustavat taiteen eri ilmaisumuotoja: valokuvia, taidegrafiikkaa, kuvanveistoa, tempera- ja öljymaalauksia, kollaaseja, installaatioita ja sekatekniikkateoksia.

Mukana näyttelyssä teoksillaan ovat Suvi Autio, Tom Engblom, Jaana Erkkilä, Tuija Hautala-Hirvioja, Michael Marnin Jacobs, Anu Jormalainen, Hilkka Liikkanen, Leila Lipiäinen, Annamari Manninen, Esa Meltaus, Ana Nuutinen, Mari Parpala ja Simi Ruotsalainen.

Lapin yliopiston Galleria Lovisassa esitellään taiteiden tiedekunnan alumnien, henkilökunnan ja opiskelijoiden joukosta valittujen taiteilijoiden teoksia sekä satunnaisia yhteisnäyttelyitä. Näyttelytila sijaitsee kahvila Meidän Lovisan yhteydessä. Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

--

bottom of page