top of page
1aaaa1.jpeg

Hanasaaren gallerian 'Juuret' -näyttelyssä viiden eri taiteilijan erilaiset ilmaisutavat yhdistyvät


Näyttelyssä koristeellisesti maalattua keramiikkaa kehystää äänimaailma ja luettu teksti. Kuva: Hanasaaren galleria

Torstaina 2. maaliskuuta Hanasaaren galleriassa avattavan Juuret -näyttelyn voi kokea monin aistein. Koristeellisesti maalattua keramiikkaa kehystää äänimaailma ja luettu teksti.


Juuret on näyttely, jossa viiden eri taiteilijan erilaiset ilmaisutavat ja materiaalit muodostavat yhdessä moniaistillisen installaation. Keraamikko Leena Kouhian muotoilemat ja kuvataiteilija Reka Királyn koristeellisesti maalaamat esineet yhdistyvät näyttelyssä Tapani Rinteen ja Juha Mäki-Patolan säveltämään äänimaailmaan sekä muusikko ja kirjailija Anna Järvisen teksteihin.

”Taiteilijat pohtivat juuria ja juurettomuutta, kukin omalla tavallaan. Yksi heistä on syntynyt ulkomailla, ja siksi tuntee muukalaisuutta. Toinen on syntynyt Suomessa, sittemmin muuttanut pois kotiseudultaan, eikä tunne kuuluvansa oikein minnekään. Kolmas on vahvasti juurtunut syntymäsijoilleen. Näyttely vangitsee juurten ja juurettomuuden eri merkityksistä syntyvän dynamiikan”, kertoo Hanasaaren ohjelmakoordinaattori Alexandra Enberg.

Näyttely Juuret on esillä Hanasaaren galleriassa 2.3.–28.5. Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskus edistää ja kehittää Suomen ja Ruotsin välistä vuorovaikutusta ja yhteistyötä kaikilla yhteiskunnan alueilla. Hanasaaren kiinteistön omistaa Suomen valtio.

--

bottom of page