top of page
1aaaa1.jpeg

Hoivatyöntekijöistä kertova valokuvanäyttely nähdään Tampereella, Turussa ja Porissa


Näyttely on ollut esillä alkuvuodesta Helsingissä ja Oulussa ja nyt on vuorossa Tampere, Turku ja Pori. Kuva: Kaisa Löyskä.

Valokuvaaja Kaisa Löyskä on taltioinut mieleenpainuviin valokuviin hoivatyön monet kasvot. Kuvissa kahdeksantoista hoitajaa kertoo kahdeksantoista arjen tarinaa hoitotyön iloista ja suruista. On ilo kohdata sinut -näyttelyn takana on Esperi, jossa työskentelee noin 6 400 hoiva-alan ammattilaista.


Näyttely on ollut esillä alkuvuodesta Helsingissä ja Oulussa ja nyt on vuorossa Tampere, Turku ja Pori.


”Näyttelyn ympärillä on herännyt spontaaneja keskusteluja jopa tuntemattomien välille. Olemme saaneet aikaan yllättäviä ja koskettavia kohtaamisia. Tämän ovat mahdollistaneet projektiin osallistuneet hoitajamme, jotka rohkeasti ovat asettuneet kameran eteen ja kertoneet oman tarinansa. Suuri kiitos siis heille”, toteaa Esperin viestintäpäällikkö Kaisu Lehtomaa-Digha.


Hoitajia tarvitaan yhä enemmän. Sosiaali- ja terveysalalle on tarve löytää 200 000 uutta hoivatyön osaajaa vuoteen 2030 mennessä. Alalle hakeutuvien määrä on kuitenkin uhkaavasti vähentynyt. Työ on tärkeää, ja se koskettaa läheisesti lukuisten ihmisten päivittäistä elämää. Näyttelyn tavoitteena on nostaa hoiva-alan kiinnostavuutta, kuitenkaan sitä kaunistelematta. Aidoissa tarinoissa on läsnä kohtaamisen kauneus, luopumisen haikeus, onnistumisen riemu, arjen hetkien herkkyys ja arjen todellisuus.


”Hoito- ja hoivatyö on palkitsevaa. Palkitsevuus voittaa kuormittavuuden, ja hoitotyön kohtaamisilla on aina merkitystä. Elämän eri vaiheisiin liittyvät kohtaamiset ovat luonteeltaan kovin erilaisia. Erityisesti opintojen alkuvaiheessa tulevaisuuden ammattilaisille tulee opettaa ensimmäisenä juuri näitä kohtaamisen taitoja ennen mekaanisten hoitotoimenpiteiden opettamista. Tämä valokuvanäyttely muistuttaa meitä erityisesti tästä”, toteaa toivottaa sosiaali- ja terveysalan koulutuspäällikkö Kalle Ojanen.


On ilo kohdata sinut -valokuvanäyttely hoivatyöntekijöistä Terve SOS -tapahtumassa Tampereella, Tampere-talossa 3.-4.5, Turussa Kauppakeskus Hansassa 8.-14.5, Turun ammatti-instituutin tiloissa (Ruiskatu 8) 15.5.-26.5. sekä Porissa Kauppakeskus Puuvillassa 27.-30.6.

--

bottom of page