top of page
1aaaa1.jpeg

Ihminen, luonto ja tekoäly käyvät vuoropuhelua Finlayson Art Arean taidetapahtumassa Tampereella


Elina Brotherus: Here today, gone tomorrow.

Kesän yksi odotetuista kotimaisista taidetapahtumista, Finlayson Art Area, avaa yleisölle ovensa perjantaina 16.6. Esillä on monipuolinen kokonaisuus taiteen eri lajeja: valokuvataidetta, veistoksia, installaatioita, maalauksia, videoteoksia, taidegrafiikkaa ja katutaidetta.

Näyttelyissä pohditaan ihmisen ja luonnon sekä toisaalta luonnottomuuden suhdetta. Mukana on esimerkiksi Ilkka Virtasen ihmiseläinluurankoveistoksia, jotka ovat kuin tulevaisuuden luonnonhistoriallisen museon näyttelystä. Sami Lukkarisen ja Roope Mokan teokset tuovat eteemme tekoälyn luomat selfiet. Luonto kasvaa vanhaan Rautarappuun Hanna Oinosen viherinstallaation rönsyin ja ihminen kommunikoi maiseman kanssa ja kautta Elina Brotheruksen valokuvateoksissa.

Finlayson Art Area esittelee myös hienon kokoelman lasiteoksia; Kaj Franckin uniikit lasityöt edustavat suomalaisen lasimuotoilun kultakauden menestystä ja EGSin lasiteokset hurmaavat graffitigenren tyyliin sopivilla vapailla muodoilla ja väreillä.

Kaikkiin näyttelyihin ja oheistapahtumiin on tuttuun tapaan vapaa pääsy. Pääsisäänkäynnit: Väinö Linnan aukio 13 ja Finlaysoninkuja 9.


Taidetapahtuma Finlayson Art Arean organisoi ja tuottaa vuosittain Grafiikanpaja Himmelblau.

--

bottom of page