top of page
1aaaa1.jpeg

Kankaanpään galleriavalikoima täydentyy, pääkirjaston sisääntuloaulan tilat valjastetaan galleriaksi


Galleria avautuu helmikuussa ja ensimmäinen näyttely on Lauhanvuori – Hämeenkangas UNESCO Global Geoparkin kiertävä valokuvanäyttely – kunnianosoitus alueen monimuotoiselle ja historialliselle luonnolle. Kuva: Kankaanpään kaupunki.

Kankaanpäästä löytyy galleriatoimintaa sekä ammattitaiteilijoille että SAMK Kankaanpään Taidekoulussa kuvataiteilijan tutkintoa suorittaville opiskelijoille. Uudella avauksella halutaankin tukea erityisesti harrastustoimintaa.


Kipinä uuden gallerian perustamiseen syntyi, kun kuntakuvataiteilijana Kankaanpäässä vuosina 2022–2023 työskentelevä Mira Piitulainen kohtasi syksyn 2022 aikana kankaanpääläisiä. Tuli ilmi, että vimmaista tekemisen paloa löytyy ja näyttelytoiminta siintäisi haaveissa, jos vain sopiva paikka löytyisi.


"Otin näiden keskustelujen innoittamana yhteyttä kirjastotoimenjohtaja Marjut Tiisalaan, sillä kirjastot edustavat minulle avointa ja turvallista sivistyksen tilaa, johon kaikki ovat aidosti tervetulleita. Marjut tarttui ajatukseen välittömästi ja pian jo mittailimme ja suunnittelimme, mitä nykyisistä aulatiloista voisi saada irti", Piitulainen kertoo.


Marjut Tiisala toteaa, että aloitteeseen aulagalleriasta oli helppo hypätä mukaan.

"Kirjastoihin on matala kynnys ja ne ovat helposti saavutettavissa. Siksi ne ovat näyttelytilanakin mainioita. Meidänkin kirjastossamme tiloja on silmäilty ja asiaa pohdittu aiemminkin. Uusi galleria vahvistaa myös taidekaupunki-imagoa."


Kankaanpään pääkirjaston yhteydessä oleva galleria on kaikille avoin näyttelytila, joka koostuu näyttelyseinästä ja vitriininomaisesta lasikosta. Kalenterikuukauden mittaista näyttelyaikaa voi tulevaisuudessa hakea kirjaston verkkosivuilta ja kirjasto valitsee näyttelyt hakemusten perusteella. Näyttelyvuokraa ei näyttelyn järjestäjältä peritä. Galleriaan soveltuvia näyttelyjä ovat esimerkiksi taidenäyttelyt, käsityö- ja tekstiilinäyttelyt, informatiiviset näyttelyt sekä erilaisia esineitä tai harrastus- ja työtoimintaa esittelevät näyttelyt.

--

bottom of page