top of page
1aaaa1.jpeg

Kankaanpään Taidekoulusta valmistuvien taiteilijoiden opinnäytetyöt esillä Tampereen gallerioissa


Perhosen koteloa tarkoittava sana 'chrysalis' kuvastaa opiskelijoiden kasvuprosessia taiteilijoiksi. Kuva: Ignacio Pérez Pérez.

SAMKin Kankaanpään Taidekoulusta valmistuvien kuvataiteilijoiden perinteinen opinnäytetyönäyttely on hajautettu nähtäville Tampereen gallerioihin. Teoksiin voi käydä tutustumassa Galleria Rajatilassa, Galleria Saskiassa ja Taidekeskus Mältinrannassa.

Chrysalis-näyttelyssä on esillä kahdenkymmenenkuuden valmistuvan kuvataiteilijan teoksia, joita on toteutettu monin eri menetelmin. Maalaus- ja veistotaiteen lisäksi näyttelystä löytyy installaatioita, pienoisveistoksia ja piirustustaidetta. Tänä vuonna myös videoteoksia on runsaasti, niitä löytyy jokaisesta galleriasta vähintään yksi.


Yksityiskohdat Elisabet Strengellin maalauksista.

Teemoiltaan näyttely on yhtä moninainen kuin tekijänsäkin. Teoksissa käsitellään muun muassa kasvua ja transformaatiota, modernia henkisyyttä ja kommunikaatiota, seksuaalisuutta ja mytologiaa sekä esineen ja tilan merkitystä. Näyttelytilat toimivat kuin perhosen kotelot, joihin ammattikorkeakouluprosessi päättyy, ja joista kuoriutuu 26 uutta taiteilijaa ideoineen ja kykyineen kuvataiteen kentälle. Galleria Rajatila, Hämeenpuisto 10, teokset ovat nähtävillä 18.4. asti: Alho Noora, Björkbom Tonya, Hietaharju Netta ja Kallio Anna. Galleria Saskia, Pirkankatu 6, teokset ovat nähtävillä 19.4. asti: Alkio Jenni, Asikainen Emma, Haapanen Janina, Julku Kirsi, Minkkinen Elli, Seppänen Tommi, Stefanescu Camelia, Strengell Elisabet ja Teriaho Senja. Taidekeskus Mältinranta, Kuninkaankatu 2, teokset ovat nähtävillä 18.4. asti: Amaral Alexandra, Hyriäinen Crista, Joenperä Johannes, Lyhty Kalle, Lyyra Noora, Netanvalo, Pihlajamäki Laura, Pirttisalo Susa, Salmi Pinja, Sietiö Pinja, Sipponen Miia, Topra Milo ja Virtanen Teemu.


Valmistuvia taiteilijoita ovat ohjanneet taiteilijat Ari Pelkonen, Essi Korva, Viljami Heinonen ja Essi Kausalainen. --

bottom of page