top of page
1aaaa1.jpeg

Kansallisgalleria lisäsi Finna-hakupalveluun 4 000 uutta teosta - nyt näkyvissä 42 000 taideteosta


Albert Edelfelt, Pariisin Luxembourgin puistossa, 1887. Öljy kankaalle, 141,5 × 186,5 cm. Antellin kokoelmat, Kansallisgalleria / Ateneumin taidemuseo. Kuva: Kansallisgalleria / Hannu Pakarinen.

Kansallisgallerian taideteokset, esineet ja kirjaston aineistot on päivitetty Finna-hakupalveluun. Ennen päivitystä Finnasta löytyi Kansallisgallerian kokoelma-aineistoja noin 38 000, nyt näkyvissä on yli 42 000 taideteosta ja yli 600 esinettä. Teosten määrä lisääntyi 4000 teoksella.


Tänä vuonna 10. juhlavuotta viettävä Finna.fi-hakupalvelu kokoaa satojen museoiden, kirjastojen ja arkistojen aineistot yhteen osoitteeseen, jossa niiden äärelle pääsee helposti ja nopeasti.


Kansallisgalleria on kuvataiteen valtakunnallinen museo, johon kuuluvat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma sekä Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian kokoelmaan kuuluu yli 43 000 taideteosta, taidehistoriallisia arkistoaineistoja ja esineitä. Kansallisgallerian kirjaston kokoelmaan kuuluu yli 60 000 nimekettä.


Kansallisgallerian kokoelma- ja kirjastoaineistojen tiedot päivittyvät Finnaan jatkossa säännöllisesti. Finnan lisäksi Kansallisgallerian kokoelma-aineistot ovat nähtävillä myös Kansallisgallerian omilla verkkosivuilla, jossa on kattavasti tietoa kokoelmasta.


Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma.

--

bottom of page