top of page
1aaaa1.jpeg

Kansallisgallerian museoissa vieraili toukokuussa yli 100 000 kävijää


Yleisöä Kiasmassa Wihuri-päivänä 4.11.2022. Kuva: Kansallisgalleria / Petri Virtanen.

Kävijöitä ovat erityisesti houkuttaneet vasta-avautunut Ateneum sekä Kiasman Tom of Finlandin teoksia esittelevä näyttely. Myös Sinebrychoffin taidemuseon Alexander Lauréuksen näyttely kiinnosti kävijöitä.

Ateneum avautui remontin jälkeen huhtikuun puolivälissä ja on siitä asti kerännyt runsaasti kävijöitä. Museossa on nähtävillä sekä uusi kokoelmanäyttely Ajan kysymys että toukokuussa avautunut ja suursuosioon noussut Albert Edelfeltin näyttely.

Kiasmaan toivat yleisöä muun muassa huhtikuun lopussa avautuneet näyttelyt Tom of Finland – Rohkea matka ja Dreamy – Queer ja vapaus unelmoida. Käynnissä on myös Daniel Steegmann Mangranén näyttely, joka on laajin Pohjoismaissa nähty katselmus taiteilijan teoksiin ja hänen ensimmäinen esiintymisensä Suomessa.

Sinebrychoffin taidemuseossa on nähtävillä Alexander Lauréuksen elämää ja taidetta avaava näyttely vielä kesän loppupuolelle asti.

Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen.

--

bottom of page