top of page
1aaaa1.jpeg

KATVE [blind spot] Companyn 'Futuristisia kuvitelmia' on kiehtova kahden tanssiteoksen ilta


'Futuristisia kuvitelmia' on kahden tanssiteoksen ilta 16.-18.11. Tanssin Talon Pannuhallissa.

KATVE [blind spot] Company tuo näyttämölle kaksi audiovisuaalisesti lumoavaa, elämän mysteeriseen olemassaoloon pureutuvaa teosta, Algoritmi ja Botanicum. Teokset tarkastelevat ihmisen osaa osana luontoa, kuin valottaen samaa asiaa eri puolilta - inhimillisen syvällisesti ja pulppuilevan keveästi.

Algoritmi on tehty uteliaisuudesta matemaattista ajattelua kohtaan - abstraktia kieltä, joka pyrkii selittämään luontoa. Galileo Galilein sanoin: ”luonnon kirja on kirjoitettu matematiikan kielellä”.

Algoritmi tarkoittaa reseptiä tai toimintaohjetta. Se on ihmisen luoma työkalu ja tietokoneelle annettu toimintaohje. Algoritmi-teoksen koreografisena algoritmina on ollut numeroiden, matemaattisten symboleiden tai geometristen muotojen vastaavuuden löytäminen liikkeestä, tanssista ja äänestä. Teoksen matemaattisuus on johdattanut työryhmän ajattelemaan maailmankaikkeutta, pisteitä ja viivoja, kaaosteoriaa, kultaista leikkausta, loogisen kaunista matemaattista järjestelmää, inhimillisyyttä ja luonnon uskomattomia, monimuotoisia järjestelmiä, jotka järjestyvät ja purkautuvat kulkien ihmisen ymmärryksen rajoilla ja rajojen yli.

Näyttämöllä nähdään tanssijat Jonna Eiskonen, Tanja Illukka ja Satu Rekola sekä barokkimuusikot viulisti Anni Elonen ja huilisti Hanna Haapamäki. Raikkaan absurdin teoksen koreografian ovat luoneet pitkäaikainen työpari Heidi Masalin ja Tanja Illukka.

Botanicum kääntää katseemme ja koko kehomme kohti kasvikuntaa. Kasvi elää paikallaan kurottaen valoon ja maan pimeyteen. Miltä tuntuisi elää näin? Miltä tuntuisi olla puu? Mitä tietoa juuret hakevat maasta ja miten ne kommunikoivat toisten kasvien, koko metsän kanssa? Surrealistinen Botanicum tuo näyttämölle kasvien näkökulman. Koreografia, konsepti ja tanssi: Tanja Illukka ja Heidi Masalin.

”Mullan tieto on vastaansanomaton. Kehen se kerran tarttuu Hänet kantavat siivekkäät mikrobit Alas maan sfääreihin, Ylös taivaittein uumeniin.” - Eeva Kilpi


Ensi-ilta 16.11. Tanssin Talo, Pannuhalli, Kaapeliaukio 3, Helsinki.

KATVE [blind spot] Company on helsinkiläinen, vuonna 2012 perustettu nykytanssiryhmä, joka tunnetaan moniulotteisista ja raikkaista nykytanssiteoksista. Ryhmän taiteellisena johtajana toimii tanssitaiteilija Heidi Masalin, jonka työskentelyä leimaa mielikuvitus, fyysisyys ja rajaton mielenkiinto elämän erilaisia ilmiöitä kohtaan. Masalin on työskennellyt koreografina ja tanssijana vuodesta 2005 lähtien luoden teoksia lapsille, nuorille ja aikuisille.

--

bottom of page