top of page
1aaaa1.jpeg

Kissgalleryssä nähdään isän ja pojan, Mika ja Matthias Vesalahden, yhteinen näyttely


Prosessissa lähestytään luovuuden ydinlähdettä; lapsellisuuden ja leikin merkitystä taiteessa ylipäänsä. Matthias maalaa.

Kissgalleryssä nähdään isän ja pojan, Mika ja Matthias Vesalahden yhteinen näyttely: maalauksia, piirustuksia, keramiikkaa ja valokuvia. Kumpikin esittää omia teoksiaan.


Mika Vesalahti on valikoinut mukaan teoksia Simple paintings -sarjasta. Matthias esittäytyy akryylimaalauksiensa sekä keraamisten teostensa kautta. Paikkansa löytää myös suuri, yhteistyönä Grassinassa toteutettu maalauskangas: Maalausmaailma. Valokuvat residensseistä valaisevat työprosesseja.

”Idea näyttelystä syntyi työskenneltyämme yhdessä lukuisissa paikoissa: Helsingin ja Viron työhuoneellani, residensseissä ulkomailla ja Italian Grassinassa useaan otteeseen”, Mika Vesalahti kertoo näyttelyn taustoista. ”Kahdeksanvuotias Matthias on aloittanut koulutiensä Virossa, joten nyt on aika katsoa ja näyttää työmme saavutuksia kuuden ensimmäisen yhteisen työskentelyvuotemme ajalta. Maalaaminen esittäytyy nimenomaan yhdessä olemisen muotona”, Vesalahti jatkaa.

Mika Vesalahdella on ollut mittava määrä yksityis-, yhteis- ja ryhmänäyttelyjä vuodesta 1995 Suomessa ja ulkomailla. Helsingin Taiteilijaseuran puheenjohtajana hän toimi vuosina 2009–2016.

Avajaiset 28.2. kello 17–19.

Kissgallery on helsinkiläinen taidegalleria, joka esittelee kotimaista ja kansainvälistä nykytaidetta eri muodoissaan.

--

bottom of page