top of page
1aaaa1.jpeg

Kokeellisen grafiikan kurssin näyttely 'KOE' esittelee carborundum- ja linografiikan tekniikoita


Carborundum-grafiikkaa. Kuva: Saara Metsämäki.

Huhtikuussa Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan F-talon gallerioissa nähdään kaikkiaan seitsemän uutta näyttelyä. Näyttelyiden avajaisia vietetään pääsiäisen jälkeen keskiviikkona 12. huhtikuuta klo 18–19.30. Näyttelyt ovat esillä 27.4. asti. Taideuutiset esittelee tulevia näyttelyitä pääsiäisen aikana. Neljäntenä vuorossa on Galleria Kajossa nähtävä kokeellisen grafiikan kurssin opiskelijoiden näyttely KOE.


Linokaiverrusta. Kuva: Saara Metsämäki.

KOE on kokeellisen grafiikan kurssin opiskelijoiden yhteisnäyttely, jonka teoksissa on käytetty carborundum- ja linografiikan tekniikoita. Näyttelyssä nähtyjen tekniikoiden lisäksi kurssilla tutustuttiin frottaasimenetelmään ja tärkkelysliiman tekoprosessiin. Kurssin opiskelijoista suurin osa on kuvataidekasvatuksen koulutusohjelmasta, mutta mukana on myös soveltavan taiteen sekä sisustus- ja tekstiilimuotoilun opiskelijoita. Kurssi on osa kuvataidekasvatuksen valinnaisia opintoja.


KOE-näyttelykokonaisuus on yhdistelmä kokemuksia ja koettelemuksia grafiikan parissa. Teosten teemoja on ammennettu opiskelijoiden omista kokemuksista, mielenkiinnonkohteista sekä kokeilunhalusta, ja menetelmiä on tutkittu muun muassa omakuvien ja laulujen sanoitusten kautta.


Opiskelijoiden kokemukset grafiikan parissa olivat ennen kurssia vaihtelevat; toisille kurssi tarjosi ensikosketuksen grafiikan maailmaan, kun taas toiset olivat jo tehneet aiemmin tuttavuutta muun muassa linokaiverruksen parissa. Yhteisnäyttelyssä on esillä runsaasti kurssilla tehtyjä teoksia sekä niiden paino- ja kaiverruslaattoja, jotka antavat katsojalle kurkistuksen tekoprosessiin.


Näyttelyyn osallistuvat opiskelijat Veera Porkola, Oona Leppänen, Iida Kaski, Anselmi Petäjäaho, Eeva Huuhtanen, Venla Hämeenniemi, Liila Kemppinen, Ulriika Mutanen, Iines Mannerkorpi, Saara Metsämäki, Roosa Pyykkönen, Mimma Meling ja Sirja-Erika Virpikari.


Lapin yliopisto, Yliopistonkatu 8, Rovaniemi.

--

bottom of page