top of page
1aaaa1.jpeg

Lahti tarjoaa esimerkkiä - taidekontit tarjoavat luvallisen tilan graffiteille ja katutaiteelle


Eri puolille kaupunkia sijoitetut taidekontit tarjoavat luvallisen tilan ilmaista omaa luovuutta graffitien ja katutaiteen keinoin. Kontit ovat kaikkien kaupunkilaisten käytettävissä ympäri vuoden. Konteilla järjestetään myös ilmaisia maalaustyöpajoja.

Taidekontit on sijoitettu Launeen keskuspuistoon, Ranta-Kartanoon, Ahtialan Purorinteelle ja Nastolan Niinitielle. Graffititaidetta voi maalata konttien kaikkiin ulkopintoihin. Konttien ympärille tuodaan penkkejä, joihin saa myös tehdä graffiteja.

Jokaisen maalarin on huolehdittava omista maalipurkeistaan ja roskistaan, ja vietävä ne mukanaan pois alueelta. Pidetään yhdessä huolta, että taidekontit säilyvät hyvässä kunnossa kaikkien kävijöiden iloksi.

"Kaupunkilaiset ovat toivoneet sallittuja paikkoja graffitien tekoon. Haluamme pitää yllä katutaidekulttuuria, joten on hienoa, että taidekontit saadaan taiteilijoiden iloksi. Kannustan kokeilemaan maalaamista, vaikka työporukalla", sanoo kunnossapitoinsinööri Tanja Pakkanen.

Inspis Lahti ry järjestää kesän aikana kaikille avoimia ja ilmaisia graffitityöpajoja. Jokaiselle kontille järjestetään kaksi työpajaa, joissa taiteilijat ja harrastajat voivat oppia uusia tekniikoita ja tietoa graffititaiteesta.

Kesäkuu:

  • Lauantaina 10.6. klo 12-16, Ranta-Kartanon kontti keskustassa

  • Maanantaina 19.6. klo 10-15, Keskuspuiston kontti Launeella

  • Tiistaina 20.6. klo 10-15, Purorinteen kontti Ahtialassa

  • Keskiviikkona 21.6. klo 10-15, Niinitien kontti Nastolassa.


Heinäkuun aikatauluista tiedotetaan myöhemmin.

--

bottom of page