top of page
1aaaa1.jpeg

Logomon kesänäyttely esittelee teoksia yli 30 kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta


Nelson Makamo, Yellow, 2022.

Turun kesän kulttuuritarjonta täydentyy kansainvälisellä taidenäyttelyllä, kun Logomoon rakentuu kesän ajaksi Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely. Makasiini Contemporaryn kuratoimassa kattavassa ryhmänäyttelyssä nähdään teoksia nykytaiteen eri kentiltä maalauksen, kuvanveiston ja valokuvan muodossa.

Logomon ja Makasiini Contemporaryn vuonna 2016 alkanut yhteistyö saa jatkoa. ABOUT ART 2023 -kesänäyttely esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. Monipuolinen ja taiteen eri muotoja kattavasti esittelevä näyttely rakentuu Logomon aulatilaan ja on yleisölle avoinna 30.6.–20.8.

"Lahjakkaiden nuorten lupausten yhdistäminen samaan näyttelyyn uransa jo vakiinnuttaneiden konkareiden kanssa on mielenkiintoinen prosessi. On myös palkitsevaa nähdä, miten nuoret pärjäävät kokeneemman taiteilijakaartin rinnalla samassa yhteydessä", kertoo näyttelyn kuratoiva Makasiini Contemporaryn galleristi Frej Forsblom.

Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely

Logomoon rakennetaan kesän ajaksi näyttävä, yli tuhannen neliömetrin elegantti ja tyylikäs näyttelytila, jossa nykytaiteella on tilaa hengittää ja tulla koetuksi ainutlaatuisella konseptilla Logomon historiallisten seinien sisällä. Näyttelyn teokset ovat pääosin taiteilijoiden uutta tuotantoa ja suurin osa näyttelyyn tulevista teoksista ei ole vielä edes valmistunut.

Kansainvälistä puolta taiteilijakattauksesta edustavat muun muassa nuoremman polven lupaus Kristy M Chan, Englannissa työskentelevä Tomo Campbell sekä tanskalainen Mie Olise Kjærgaard, joiden teoksissa esittävä ja ekspressiivinen ote sekoittuvat kiehtovalla tavalla. Espanjalaisen Jorge Galindon sekä suomalaisen Heikki Marilan väriä ja maalia pursuavat teokset tuovat asetelmamaalauksen ja kasviaiheet nykyaikaan, kun taas ylitodelliset ja mielikuvitukselliset elementit heräävät eloon Petri Ala-Maunuksen maisemamaalauksissa sekä Jasmin Anoschkinin keramiikkaveistoksissa.

"ABOUT ART 2023 -näyttely koostuu sekä taiteilijoista, joiden kanssa olen tehnyt pitkään yhteistyötä että aivan uusista nimistä, joita tullaan näkemään jatkossa myös Makasiini Contemporaryn ohjelmistossa. Logomon näyttely on kuin jättimäinen messuosasto kuratoituna hyvinkin erilaisista taiteiljoista jaoteltuina toimimaan tilallisesti yhdessä", summaa Forsblom.

ABOUT ART 2023 taiteilijat:

Kotimaiset taiteilijat: Petri Ala-Maunus, Jasmin Anoschkin, Sampo Apajalahti, Jiri Geller, Viljami Heinonen, Roope Itälinna, Eemil Karila, Heikki Marila, Harri Puro, Tiina Pyykkinen, Raisa Raekallio & Misha del Val, Osmo Rauhala, Kimmo Schroderus, Iiu Susiraja ja Katja Tukiainen. Kansainväliset taiteilijat: Jordi Alcaraz (ES), Ellen Antico (AU), Tomo Campbell (GB), Kristy M Chan (HK), Jonni Cheatwood (US), Jason Craighead (US), Jorge Galindo (ES), Ina Gerken (DE), Florence Hutchings (GB), Jack Kabangu (ZM), Mie Olise Kjærgaard (DK), Nelson Makamo (SA), Mustafa Maluka (SA), Jason Martin (GB), Jin Meyerson (KR), Sarah Morris (US), Les Rogers (US), Emma Stone-Johnson (GB) ja Luis Vidal (ES). Logomo on kulttuurin, taiteen ja luovan talouden keskus, joka toimii vanhassa VR:n konepajassa rautatieaseman ja ydinkeskustan läheisyydessä Turussa. Makasiini Contemporary nykytaiteen galleria Turussa. --

bottom of page