top of page
1aaaa1.jpeg

Museo Malvan Valoparvelle on koottu pienoisnäyttely, jossa on esillä museon viime vuosien hankintoja


Teos: Marianne Siri. Kuva: Susanna Korhonen.

Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvan Valoparvelle on koottu pienoisnäyttely, jossa on esillä museon kokoelmiin viime vuosina hankittuja nykytaideteoksia.

Malva on Päijät-Hämeen alueellinen vastuumuseo, jolla on tärkeä tehtävä erityisesti päijäthämäläisen kuvataiteen kerääjänä ja säilyttäjänä. Toinen kokoelmien painopiste on piirustustaiteessa. Kokoelmia kartutetaan vuosittain; vuonna 2022 Malvan kokoelmat kasvoivat 99 taideteoksella, joista noin 70 oli lahjoituksena saatuja piirustuksia ja luonnoksia. Malva hankkii kokoelmiinsa taidetta omista ja muiden museoiden näyttelyistä, gallerioista ja suoraan taiteilijoilta.


Teos: Riku Riippa. Kuva: Susanna Korhonen.

Yksi viime vuosien hankinnoista on lahtelaistaiteilija Marianne Sirin The world we’re giving to future generations -veistosinstallaatio. Vaikuttava, ajankohtainen, jopa hätkähdyttävä teos ottaa rohkeasti kantaa ympäristökriisiin.


Marianne Sirin lisäksi Valoparvella on esillä teoksia muun muassa Roy Auringolta, Satu Loukkolalta ja Elisa Lientolalta.

"Halusimme nostaa esille eri materiaaleista ja eri tekniikoin valmistettuja teoksia, jotka kuitenkin keskustelevat hienosti keskenään. Ympäristöteema nousee esiin monista teoksista", kertoo taidekokoelmista vastaava museoamanuenssi Liisa Mäkitalo.

Valoparvella voi kokea myös yhden Malvan kokoelmiin vastikään hankitun mediataideteoksen, Ekho Collectiven Ahton, joka ottaa upeasti valtaansa Valogallerian suuren seinän.


Kokoelmateosten näyttely on nähtävissä Malvan Valoparvella 22.3.-7.5.

--

bottom of page