top of page
1aaaa1.jpeg

Museoiden yötä vietetään jälleen keväisenä kaupunkijuhlana 20.5. Tampereella


Tapahtumarannekkeella pääsee kaikkiin Museoiden yö -kohteisiin sekä kulkemaan Museoiden yö –busseilla. Kuva: Sampsa Suokas.

Tapahtuma tarjoaa monenlaista näkemistä ja kokemista Tampereella lauantaina 20.5. Suurin osa ohjelmasta starttaa kello 18 ja useimmat museot ovat avoinna aina keskiyöhön saakka. Museoiden yön kävijöitä palvelevat myös museokahvilat, ruokapaikat ja museokaupat. Mukana on 21 kohdetta, 35 näyttelyä ja 97 ohjelmanumeroa.


Toukokuisena iltana avautuu mahdollisuus lähteä seikkailemaan museokohteisiin aina yöhön saakka. Museoiden yö kuuluu suosittuihin La Nuit des Musées/ Lange Nacht der Museen -museotapahtumiin, joita järjestetään Keski-Euroopassa ympäri vuoden. Museoiden yöstä on tullut osa tamperelaista kevättä ja se on kasvattanut kävijämääräänsä tasaisesti.

Laadukkaiden näyttelyiden ja opastusten lisäksi tarjolla on luentoja, musiikkia, taiteilijatapaamisia, työpajoja, kilpailuja ja asiantuntijatapaamisia.


NYSSE:n Museoiden yö -linjalla ja reitillä liikennöi kaksi bussia klo 18–22.30. Ensimmäinen bussi starttaa Vapriikin pihasta klo 18, lähdöt noin 15 minuutin välein. Bussin kyytiin pääsee tapahtumaranneketta näyttämällä.

Klo 18–22 Tampereen matkailuoppaat ry:n auktorisoidut oppaat pitävät nonstop-opastuksia Museoiden yö -busseissa. Oppaat kertovat nysseissä parhaita paloja Tampereen historiasta, nähtävyyksistä ja tietenkin museoista.

Museoiden yötä ovat toteuttamassa museokeskus Vapriikki, Suomen pelimuseo, mediamuseo Rupriikki, Postimuseo, Suomen Jääkiekkomuseo, Pirkanmaan maakuntamuseo, Tampereen luonnontieteellinen museo, Vapriikin kuva-arkisto, Tampereen museoiden kokoelmakeskus, Juicen kirjasto, Tampereen Tuomiokirkko, Lastenkulttuurikeskus Rulla, Kulttuuritalo Laikku, Finlaysonin kirkko, Työväenmuseo Werstas, Grafiikanpaja Himmelblau, Tallipiha, Taidekeskus Mältinranta, Olgan kellari, Museo Milavida, Sara Hildénin taidemuseo, Lenin-Museo, Suomen Nyrkkeilymuseo, Emil Aaltosen museo, Tampereen taidemuseo, Amurin museokortteli, Galleria Saskia, Hiekan taidemuseo ja Muumimuseo.

--

bottom of page