top of page
1aaaa1.jpeg

Mysteerio Animus -tanssiteos on liikkeen, äänen ja videoprojisoinnin kudelma


Mysteerio Animus on tanssiteos mystiikkaan taipuvaisesta ihmiseläimestä, Kuva: Reino Koivula.

Mysteerio Animus -tanssiteos on tanssitaiteilija Elina Hauta-ahon ja muusikko Eero Savelan toinen yhteistyöteos. Teos esitetään marraskuussa Helsingissä Maunula-talossa, se sai ensi-iltansa syksyllä 2022 Barker-teatterilla Turussa.

Mysteerio Animus tunnustelee ihmistä eläimenä, jolla on taipumus herkistyä henkisiin kokemuksiin ja jolle ominaista on mielikuvittelun kyky. Se kurkottaa kohti tuntematonta meissä ihmisissä ja maailmankaikkeudessa. Teoksessa tuntematon avautuu mielikuvittelun kautta kohden tajunnavirtamaista omalakista tilaa, jossa henkilökohtainen laajentuu universumin kokoiseksi mysteeriksi.


Teoksen maailma on inspiroitunut ihmisen henkisistä maailmankatsomuksista kautta aikain, myyttisistä voimahahmoista, surrealismista, esoteriasta ja työryhmän henkilökohtaisista kokemuksista suhteessa aihemaailmaan. Tärkeä osa teoksen visuaalisuutta ja äänimaailmaa on Eero Savelan itse rakentamat soittimet.

Eero Savela työskennellyt laaja-alaisesti musiikin sekä muun esittävän taiteen alalla vuodesta 2000 alkaen. Erilaisten musiikkiyhtyeiden lisäksi häntä kiinnostaa erityisesti seikkailla eri taiteenlajien ja -taiteilijoiden kanssa. Savela on säveltänyt, soittanut ja esiintynyt tanssi-, sirkus- ja teatteriesityksissä sekä tehnyt ääniteoksia radioon. Elina Hauta-aho on toiminut tanssin ammattikentällä Suomessa 15 vuotta toimien laaja-alaisesti tanssintekijänä: tanssijana, koreografina, opettajana, mentorina, kansanopiston tanssitaiteen koulutuslinjan vetäjänä ja tuottajana. Viimeisin Hauta-ahon oma koreografinen työ oli teospari Flow of death and Life sekä Yhteismaa-projekti eteläpohjalaisten lasten kanssa Alajärvellä.


Koreografia ja esiintyminen tanssitaiteilija Elina Hauta-aho ja muusikko Eero Savela. Esitysajat: perjantaina 10.11. kello 19.00, lauantaina 11.11. kello 19.00 ja sunnuntaina 12.11. kello 15.00. Esitykset: Maunula-talo, Metsäpurosali, Metsäpurontie 4, Helsinki.

--

bottom of page