top of page
1aaaa1.jpeg

Näillä vinkeillä laadit lehdistötiedotteen Taideuutisiin - tiedoterunko helpottaa uutisyhteistyötä


Tiedoterungon käyttäminen selkeyttää ja tehostaa toimituksen ja taidekentän uutisyhteistyötä. Kuvituskuva.

Taideuutiset on taidekentän ajankohtaisjulkaisu, josta löydät yhdestä osoitteesta taideuutiset ja taidetapahtumat. Julkaisemme taidetoimijoiden uutistiedotteita, asiantuntija- ja mielipidekirjoituksia sekä muuta toimituksellista materiaalia matalalla kynnyksellä (juttu tarkistettu 11. syyskuuta).


Taideuutiset on verkkojulkaisu, taidelehti, joka toimii ammattilehdistön toimintatapojen ja journalistin eettisten ohjeiden mukaisesti.


Taiteen ammatti- ja harrastekenttä on Suomessa laaja ja monipuolinen, jossa järjestö- ja yritystoimijoiden lisäksi toimii tuhansia yksittäisiä taiteilijoita. Vaikka julkaisemme lehdistötiedotteita matalalla kynnyksellä, niin toimituksen työtuntien määrä on rajallinen, jolloin uutiskarsinnan eteen voidaan joutua kulloisenkin uutistarjonnan määrän mukaan.

Herätä toimituksen kiinnostus

Kun yritys, järjestö tai taiteilija lähettää tiedotteen medialle, niin puhutaan lehdistötiedotteesta tai mediatiedotteesta. Jotta asia tulisi uutisoitua, niin tiedotteen on herätettävä toimituksen kiinnostus. Näillä vinkeillä uutisesi on jo lähempänä julkaisua.

  • Uutinen käy ilmi jo otsikosta Otsikko kertoo sen, mikä tiedotteessa on kiinnostavaa ja merkittävää. Hae otsikkoon yllättävä tai pysäyttävä näkökulma. Kiteytä asia lyhyesti.

  • Uutisen kärki löytyy heti alusta Mikä tiedotteessa on kiinnostavaa tai uutta tietoa? Nosta asia kärkeen ja taustoita lopuksi.

  • Tee tekstistä julkaisukelpoinen Mitä vähemmän työtä, korjauksia ja tarkistuksia tarvitaan, sitä varmemmin juttu julkaistaan, joten tarkista kirjoitusvirheet ja vältä ammattijargonia. Hyvä tiedote voidaan julkaista tarvittaessa sellaisenaan.

  • Lisää kommentteja Sitaatit eli kommentit lisäävät jutun kiinnostavuutta. Henkilöt ovat yleensä kiinnostavampia kuin asiat, joten 'haastattele' tarvittaessa itse itseäsi. Sitaatilla saat kerrottua lyhyesti ja omin sanoin haluamasi asiat lukijoille.

  • Ilman kuvaa juttu on tynkä Käytä julkaisukelpoista kuvaa, muista tekijänoikeudet ja kerro myös kuvaajan nimi. Taidejulkaisussa kuvat ovat oleellisia, ne voivat olla jopa syy miksi juttuun tartutaan.

  • Muista yhteystiedot Tarkista, että tiedotteessa on yhteyshenkilön nimi, titteli, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Toimittajalle on mahdollistettava tarkistukset ja lisäinformaation saaminen. Yhteyshenkilön on hyvä varautua olemaan myös tavoitettavissa tiedotteen lähetyspäivänä.

Seuraamme eri uutispalveluita päivän mittaan ja tarkistamme juttutarjontaa tarpeen mukaan, mutta parhaiten saat juttusi läpi lähettämällä tiedotteen suoraan: toimitus@taideuutiset.fi


Asiasisältöiset jutut ja lehdistötiedotteet julkaistaan journalistisin perustein.

--

bottom of page