top of page
1aaaa1.jpeg

Nykytaiteen museo Kiasman johtajaksi on valittu Kiira Miesmaa 1.6.2024 alkaen


Nykytaiteen museo Kiasma. Kuva: Kansallisgalleria / Pirje Mykkänen.

Kansallisgallerian hallitus on valinnut Nykytaiteen museo Kiasman johtajaksi Kiira Miesmaan 1.6.2024 alkavalle viisivuotiskaudelle.


Kansallisgallerian hallitus on valinnut Nykytaiteen museo Kiasman johtajaksi Kiira Miesmaan.

Kiasman johtajaksi valittu FM Kiira Miesmaa on työskennellyt esihenkilö- ja johtotehtävissä eri kokoisissa organisaatioissa taidealalla niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla. Galerie Forsblomilla hän on vastannut gallerian operatiivisesta johtamisesta. Gallerian toimiessa Tukholmassa hän vastasi molempien gallerioiden strategisesta johtamisesta yhdessä galleristin kanssa. Miesmaa on määrätietoisesti panostanut kotimaisen taiteen kansainvälistymiseen gallerian osallistuessa nykytaiteen messuille eri puolilla maailmaa. Hän on ollut mukana HIAP:n hallituksessa vuodesta 2019. 

”Kiira Miesmaalla on erittäin hyvät lähtökohdat viedä Kiasmaa ja Kansallisgalleriaa eteenpäin seuraavalla viisivuotiskaudella. Miesmaan osaaminen täydentää hyvällä tavalla Kansallisgallerian johtoryhmää”, toteaa hallituksen puheenjohtaja Matti Vanhanen.

Kansallisgalleria käynnisti Ateneumin ja Kiasman johtajahaut yhtä aikaa kesäkuussa 2023. Ateneumin johtajaksi valittiin marraskuun alussa Anna-Maria von Bonsdorff, joka aloittaa tehtävässään 1.1.2024. Molemmat museonjohtajat kuuluvat Kansallisgallerian johtoryhmään ja kehittävät Kansallisgallerian toimintaa yhdessä pääjohtajan ja muiden Kansallisgallerian osastonjohtajien kanssa.

Miesmaa seuraa tehtävässä Kiasman nykyistä johtajaa Leevi Haapalaa, jonka toinen kausi tehtävässä päättyy 31.5.2024.


Kansallisgallerian muodostavat Ateneumin taidemuseo, Nykytaiteen museo Kiasma ja Sinebrychoffin taidemuseo. Kansallisgallerian vastuulla on valtion taidekokoelma, jonka ylläpitämisestä huolehtii Kansallisgallerian kokoelmahallintaosasto. Kansallisgalleriaan kuuluu lisäksi Valtion taideteostoimikunta kokoelmineen.

--

bottom of page