top of page
1aaaa1.jpeg

Olipa kerran… vesitorninäkymä -näyttely avautuu helatorstaina Lappeenrannan vesitornissa


Ylös Lappeenrannan vesitorniin ripustettu Olipa kerran… vesitorninäkymä -näyttely avautuu helatorstaina 18. toukokuuta ja on avoinna 31. elokuuta asti. Näyttely kertoo Lappeenrannasta – sotien jälkeen Viipurin läänin palasista rakennetun uuden maakunnan, Etelä-Karjalan, keskuspaikasta.

Lappeenrannan museoiden kuvakokoelmiin perustuvan kulttuurihistoriallisen näyttelyn on innoittanut vesitornin ikkunoista avautuva muuttuva kaupunkimaisema; Lappeenrannan oma vesitorninäkymä.


Vesitorninäkymää ihastelemaan päässyt yleisö esitti kesällä 2022 toiveen valokuvanäyttelystä. Toive toteutettiin.

Pääasiassa 1950-luvulta 1990-luvun alkuun ajoittuvat kuvat kulkevat näyttelyssä neljän, osaltaan myös kaupungin pitkää historiaa ja sen kasvuvaiheita kuvaavan otsikon alla: Rannalla Saimaan, Keskellä kaupunkia, Esikaupungeissa ja Hyvinvointikaupungissa. Valokuvien ohella esillä on Lappeenrannan matkailu-, osoite-, ja asemakaavakarttoja eri ajoilta.

Lappeenrannan vesitorni eli alkujaan vuonna 1927 rakennettu Taikinamäen vesitorni sai näköalakerroksella varustetun modernin nykymuotonsa 1950-luvulla.

Olipa kerran… vesitorninäkymä -näyttelyyn kuvakokoelmista valitut kuvat näyttävät kaupungin kehityksen ja muutoksen, mutta myös ne asiat, jotka säilyvät ennallaan. Kuvista löytää ikiaikaisen Saimaan-maiseman lisäksi ikuistettuja kaupunkielämän arki- ja erityishetkiä, vapunviettäjiä ja polkupyöräilijöitä.


Liput vesitorniin myy vesitornin juurella sijaitseva Banana Tree -ravintola. Kaikki vesitornin kesän 2023 aukiolotiedot löytyvät ravintolayrittäjän nettisivuilta. Vesitorni ei ole esteetön vesitorniin vievien portaiden vuoksi.

--

bottom of page