top of page
1aaaa1.jpeg

Onni Wiljami Kinnusen valokuvanäyttely 'From Lights to Shadows' avautui Finnfoto Galleriassa


From Lights to Shadows, Onni Wiljami Kinnunen.

Onni Wiljami Kinnusen valokuvanäyttely From Lights to Shadows – Valoista varjoihin avautui Finnfoto Galleriassa kauppakeskus Redissä. Näyttely on esillä 31.7. asti.


Näyttelyn teema – valoista varjoihin – ilmentyy kuviksi sekä suoraan, että metaforisesti; maisemallisten teosten kautta sukelletaan surrealistisista vedenalaiskuvista henkiselle tasolle elämän ristiaallokoihin ja dystooppisiin luontokuviin. Pelot ja yksinäisyys mentaalisina tekijöinä sekä uhkakuvat ihmisen aikaansaannoksista ilmentävät näyttelyn teoskokonaisuutta. Dramaattisissa aihepiireissä ja kuvissa siintää silti aina toivo tulevasta tai pieni häivähdys huumoria. Yli kahden vuosikymmenen kestäneen uransa aikana Onni Wiljami Kinnunen, 41, on niittänyt mainetta niin mainosvalokuvaajana kuin valokuvataiteilijana. Kinnunen on yksi Suomen kansainvälisesti palkituimmista valokuvaajista. Mainosvalokuvien vastapainoksi hän työstää henkilökohtaisia taideprojekteja. Realismia ja fantasiaa yhdistelevät teokset ottavat kantaa niin tunnetiloihin, yhteiskunnallisiin ongelmiin, ilmastonmuutokseen kuin ihmisen ja luonnon vastakkainasetteluun.


Näyttelyssä esillä olevat teokset on toteutettu kuvakollaasitekniikalla yhdistelemällä taivaat ja maat ja kaikkea siltä väliltä. Teokset on luotu jopa sadoista eri valokuvista teknistä tarkkuutta ja haluttua vaikutelmaa huolellisesti vaalien. Osia teoksiinsa Kinnunen on kuvannut reissuillaan kotimaassa ja maailmalla. Teoksista voi löytää yksityiskohtia esimerkiksi Skotlannista, Yhdysvalloista, Portugalista tai Ruotsista, jotka yhdistyvät yhdeksi surrealistiseksi tarinaksi sulautuneena Lapin luonnon, paikallisten kivikkorantojen tai peltomaisemien kanssa. Teokset on työstetty vuodesta 2014 nykypäivään. Mukana on myös Fotofinlandiassa sekä suurissa kansainvälisissä kilpailuissa palkittuja valokuvia. --

bottom of page