top of page
1aaaa1.jpeg

Oulun Muotoilukeskus Protossa on nähtävillä monipuolinen teoskattaus yhdeksältä lasitaiteilijalta


Paula Pääkkösen lasiset jäätelöpuikot. Kuva: Paula Pääkkönen.

Oulun Muotoilukeskus Protossa vietetään kesäkuusta elokuuhun Lasikesää, kun keskukselle avautuu 230-vuotisjuhlavuottaan viettävän Nuutajärven Lasikylän myyntinäyttely.


Myyntinäyttelyyn lasiteoksia ovat tuottaneet yhdeksän muotoilijaa ja lasitaiteilijaa. Luvassa on häikäisevä ja monipuolinen kokonaisuus uutta lasimuotoilua. Näyttelyssä edustettuna ovat lasitaiteilijat Teemu Kylvö, Anu Penttinen, Gina Salaris, Jenni Sorsa, Johannes Rantasalo, Heikki Viinikainen, Paula Pääkkönen, Tommi Ketonen ja Alma Jantunen. Myyntinäyttelyn lisäksi lasimuotoilua nähdään myös muotoilukeskuksen pienessä Protocornerissa, joka täyttyy arktisesta ja kantaaottavasta lasista. Protocornerin lasituotteet ovat Lapin yliopiston muotoilualojen opiskelijoiden suunnittelemia ja ne on valmistettu Nuutajärven Lasikylässä. Näyttelyiden ohella Lasikesä tuo mukanaan Lasihytin Nuutajärveltä, kun Takolasi Oy saapuu puhalluttamaan lasia yleisöllä 16.–17.6. Pikisaaren Villatehtaiden pihapiirissä. Muotoilukeskus Proton kautta on mahdollista varata tunnin mittaisia aikoja lasinpuhalluselämykseen. "Lasipajat sekä mahdollisuudet kokeilla lasinpuhallusta ovat Pohjois-Suomessa harvassa. Nyt haluamme tuoda tämän mahdollisuuden lasinpuhalluksesta kiinnostuneiden saataville. Lasinpuhallusta on mahdollista tulla myös paikan päälle seuraamaan, mikäli ei rohkene vielä itse kokeilemaan", sanoo PROTO ry:n tuottaja Niina Autio.

Näyttely on avoinna yleisölle Muotoilukeskus Protossa 2.6.–12.8. keskuksen aukioloaikojen puitteissa. PROTO - Pohjois-Suomen Muotoilijat ry on 1987 perustettu pohjoissuomalaisten muotoilijoiden yhdistys.

--

bottom of page