top of page
1aaaa1.jpeg

Pop up -taide levittäytyy Turkuun - ohjelmahaku käynnistyy


Nyt on aika ideoida monimuotoisia taide-esityksiä Turkuun. Kuva: Juho Luomala.

Musiikkiesitys Aurajoen rannalle, tanssiprojekti lähiöön, puistotaidetta Vanhaankaupunkiin tai ehkäpä runoja kauppakeskukseen? Turun kaupungin pop up -taiteen ohjelmahaku kutsuu ammattitaiteilijat ja taideyhteisöt ideoimaan monimuotoisia taide-elämyksiä eri puolille kaupunkia. Haku on avoinna 18.4.–10.5.

Nyt käynnistyvän pop up -taiteen ohjelmahaun kautta etsitään lyhytkestoisia, osallistavia taidetempauksia elävöittämään kaupunkiympäristöä ja luomaan yllätyksellisiä kohtaamisia arjen keskelle. Ohjelmaa voi ehdottaa joko avoimessa haussa tai osaksi ennalta määriteltyjä tapahtumakokonaisuuksia.

Avoimessa haussa taiteilijat voivat ideoida ja ehdottaa sisältöjä vapaasti. Kyseessä voi olla yksittäinen pop up -esitys tai esitysten sarja, tai yhtä hyvin vaikkapa taidetyöpaja tai yhteisötaideprojekti. Valinnoissa painotetaan muun muassa sisältöjen yllätyksellisyyttä, monipuolisuutta, ympärivuotisuutta, hyvinvoinnin edistämistä taiteen ja kulttuurin keinoin sekä keskustaa ja eri asuinalueita elävöittävää toimintaa.

"Pienikin taide- ja kulttuurielämys arjen keskellä yllättävässä paikassa voi parhaimmillaan olla pysäyttävä kokemus ja jättää kokijaansa ison jäljen. Taidetta voi tuoda paikkoihin, joissa sitä ei tavallisesti nähdä. Kyseessä voi olla ihan tavallinen arjen ympäristö esimerkiksi jollain asuinalueella. Esityksiin voi hyödyntää myös kesäkadun ja Rettiginrinteen jo olemassa olevia Tapahtumamattoja", sanoo ohjelmahaun koordinoinnista vastaavan Kulttuurin kärkihankkeen projektipäällikkö Heidi Pulkkinen.


Ohjelmahakuun on varattu kokonaisuudessaan 100 000 euroa. Rahoitusta pop up -taiteen sisältöihin voi hakea neljässä palkkiokategoriassa: 500, 1 000, 2 000 ja 5 000 euroa. Ohjelmasisältöjen on oltava kaikille avoimia ja pääsymaksuttomia, ja ne tulee toteuttaa vuoden 2023 loppuun mennessä.

Pop up -taiteen ohjelmahaun tavoitteena on rikastaa kaupunkia taiteen ja kulttuurin keinoin sekä lisätä yhteisöllisyyttä, alueen elinvoimaa ja kaupunkilaisten hyvinvointia. Samalla tuodaan kaupungin elävän ja monimuotoisen taidekentän työtä näkyväksi mahdollistamalla taiteen ammattilaisten teosten toteutuksia eri ympäristöissä.

Ohjelmahaku on avoinna 10.5. klo 16 asti. Päätökset valinnoista tehdään toukokuun aikana. Lisätiedot ja hakulomake: www.turku.fi/popuptaide

--

bottom of page