top of page
1aaaa1.jpeg

Sari Soinisen näyttely 'Katseen takana' avautuu Lahden visuaalisten taiteiden museo Malvassa


Sari Soininen, Dimension #9, sarjasta Transcendent Country of the Mind, 2019-2021.

Malvassa 3.11. avautuva Katseen takana -näyttely on valokuvataiteilija Sari Soinisen ensimmäinen soolonäyttely Suomessa. Näyttely esittelee Soinisen tähänastista tuotantoa laajasti. Mukana on yli 90 valokuvateosta, jotka on poimittu Soinisen vuosien 2017–2023 aikana työstämistä valokuvaprojekteista. Lisäksi näyttelyssä on esillä ääni- ja videoteoksia.

Soinisen värikäs ja unenomainen valokuvaustyyli kumpuaa filosofisista ajatuksista ja henkilökohtaisista mystisistä kokemuksista. Hänen tavoitteenaan on tarjota katsojalle uusia tapoja tarkastella ympäröivää maailmaa ja todellisuutta.

"On upeaa ja harvinaista saada näin laajan soolonäyttelyn mahdollisuus uran alkuvaiheessa. Malvan tilat tuntuvat sopivan töideni esittämiseen erinomaisesti. Voin luoda katsojalle polun, joka johdattaa eri projektien äärelle”, Soininen sanoo.

Sari Soininen valmistui medianomiksi Lahden Muotoiluinstituutista vuonna 2014 ja valokuvataiteen maisteriksi UWE Bristol yliopistosta vuonna 2021. Soininen on saanut useita kansainvälisiä tunnustuksia, ja hänestä on julkaistu artikkeleita muun muassa The Guardianissa ja British Journal of Photographyssa.

Sari Soininen: Katseen takana -näyttely on esillä Malvan ensimmäisessä kerroksessa 3.11.2023 ‐ 7.4.2024.

--

bottom of page