top of page
1aaaa1.jpeg

Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely 'ABOUT ART 2023' tuo nostetta Turun taidekesään


Nykytaide palaa pitkän tauon jälkeen Turun Logomoon. Kuvassa Frej Forsblom. Kuva: Jere Satamo,

Makasiini Contemporaryn ja kulttuurikeskus Logomon yhteistyössä rakentuva ABOUT ART 2023 -kesänäyttely valtaa Logomon pääsalin kesäkuun lopusta yli elokuun puolivälin.

Näyttelyn kuratoiva Frej Forsblom, Makasiini Contemporaryn galleristi, on erittäin tyytyväinen ABOUT ART 2023 -näyttelyn kokoonpanosta. Logomossa on Forsblomin mukaan esillä poikkeuksellisen laaja ja korkeatasoinen kattaus nykytaiteen terävintä kärkeä Suomesta ja ulkomailta.

"Edellisen kerran vastaava näyttely järjestettiin Logomossa vuonna 2017, ja nyt on aika laittaa paremmaksi. Lähes kaikki näyttelyn teokset ovat uusia ja ennennäkemättömiä, kuten Iiu Susirajan kolmen kuvan teossarja, turkulaismaalari Harri Puron maalaus sekä amerikkalaisen David Sallen teos, jotka kaikki valmistuvat varta vasten tähän näyttelyyn."

Näyttelylle on varattu lähes tuhannen neliömetrin tila ja seinäkorkeutta reilut neljä metriä. Tämä mahdollistaa monipuolisen ripustuksen verrattuna gallerianäyttelyihin.

"Esillä on teoksia niin maalauksen, veiston kuin valokuvankin muodossa. Olen erittäin innoissani nuoren lahjakkaan amerikkalaisen kuvanveistäjän Kennedy Yankon uudesta teoksesta. Myös brittitaiteilija Tony Cragg on tekijä, jota olen pitkään yrittänyt saada Suomeen, ja nyt se viimein onnistuu", Forsblom kertoo.

Nostetta taidekesään

Logomon avara ja ilmava tila mahdollistaa ennennäkemättömän taidekokemuksen. Vaikka taidetta ja taiteilijoita on runsaasti esillä, saavat teokset tilaa elää ja hengittää. Näyttelyn suojelija ja avaaja, Turun pormestari Minna Arve, on iloinen näyttelyn elämyksellisestä annista.

"Eloisassa kaupungissa on koko ajan kiinnostavaa kokemista ja näkemistä. Olen iloinen, että Logomo ja Makasiini Contemporary tuovat kansainvälisestikin kiinnostavan taidenäyttelyn Turkuun. Turku on kulttuurikaupunki, jonka taide- ja tapahtumatarjonta ovat omaa luokkaansa, ja tämä näyttely on erinomainen lisä Turun kesään. Uskon, että sen löytävät niin turkulaiset kuin Turussa vierailevat." ABOUT ART 2023 taiteilijat: Petri Ala-Maunus, Jasmin Anoschkin, Sampo Apajalahti, Jiri Geller, Viljami Heinonen, Roope Itälinna, Eemil Karila, Heikki Marila, Harri Puro, Tiina Pyykkinen, Raisa Raekallio & Misha del Val, Osmo Rauhala, Kimmo Schroderus, Iiu Susiraja ja Katja Tukiainen.

Kansainväliset taiteilijat: Jordi Alcaraz (ES), Ellen Antico (AU), Tomo Campbell (GB), Kristy M Chan (HK), Jonni Cheatwood (US), Tony Cragg (GB/DE), Jason Craighead (US), Kareem-Anthony Ferreira (CA), Jorge Galindo (ES), Ina Gerken (DE), Florence Hutchings (GB), Jack Kabangu (ZM), Mie Olise Kjærgaard (DK), Nelson Makamo (SA), Mustafa Maluka (SA), Jason Martin (GB), Jin Meyerson (KR), Les Rogers (US), David Salle (US), Emma Stone-Johnson (GB), Luis Vidal (ES) ja Kennedy Yanko (US). ABOUT ART 2023 on Suomen suurin nykytaiteen pop up -näyttely, joka esittelee teoksia yli kolmeltakymmeneltä kotimaiselta ja kansainväliseltä taiteilijalta. Monipuolinen ja taiteen eri muotoja kattavasti esittelevä näyttely rakentuu Logomon suureen saliin ja on avoinna yleisölle 30.6.–20.8.

--

bottom of page