top of page
1aaaa1.jpeg

Taidemaalariliitto järjestää vuotuisen teosvälitystapahtumansa 11.-19.3.


Tapahtuman kävijämäärä on korkeimmillaan ollut noin 20 000 näyttelyvierasta. Kuva: Pekka Parviainen.

Taidemaalariliitto järjestää 11.–19.3. vuotuisen teosvälitystapahtumansa Kaapelitehtaalla. Teosvälityksen valikoimassa on lähes 2 500 teosta yli 700 Taidemaalariliiton jäsentaiteilijalta. Teoksista osa on esillä Kaapelitehtaalla ja osa on verkkomyynnissä kahden kuukauden ajan.

Teosvälitys houkuttelee Kaapelitehtaan Merikaapelihalliin vuosittain tuhansia taiteen ystäviä. Viime vuosina Kaapelitehtaan näyttelyn ohelle on tullut kahden kuukauden mittainen verkkomyynti, josta teoksia voi ostaa koko Suomen kattavalla kotiinkuljetuksella.

Esillä on kattava läpileikkaus suomalaisen maalaustaiteen nykyhetkestä, joten Kaapelitehtaan näyttely on erinomainen vierailukohde taidehankintoja suunnittelevalle. Teosvälityksen ripustuksen mittakaava on Suomessa ainutlaatuinen ja kansainvälisestikin laajuudeltaan harvinainen, sillä Merikaapelihallin 3148 neliömetrin näyttelytilassa on samanaikaisesti esillä noin 1400 teosta.

1970-luvulta lähtien vuosittain järjestetty Teosvälitys on toiminut alun perin Valtion taideteostoimikunnan ja muiden kokoelmien teoshankintatilaisuutena. Vuodesta 1987 lähtien tapahtuma on ollut kokoelmien lisäksi avoin myös yksityisasiakkaille. Tilaisuus on järjestetty Kaapelitehtaalla vuodesta 1990 alkaen.

--

bottom of page