top of page
1aaaa1.jpeg

Taiteilijaelämää 1980-luvun Turussa! -seminaari WAMissa 24.4.


SALONG3+ -julkaisun kansikuva. Kuva Henry Edman.

Turun kaupungin taidemuseossa WAMissa esillä olevan SALONG 3+ Renaissance -näyttelyn yhteydessä järjestetään seminaari, jossa käsitellään yhdessä tekemisen prosesseja ja taiteilijaelämää 1980-luvun Turussa. Seminaari järjestetään maanantaina 24.4. klo 13–16.

Turkulainen SALONG 3+ -taiteilijaryhmä oli merkittävä ja aktiivinen toimija Suomen taidekentällä vuosina 1989–1995. Ryhmään kuuluivat taiteilijat Anna-Maija Aarras, Sussi Henrikson ja Ann Sundholm, jotka yhdessä toteuttivat omaperäisiä kolmiulotteisia teoskokonaisuuksia ja performansseja. SALONG 3+ edustaa feminismin valossa tuotetun suomalaisen nykytaiteen eturintamaa. Heidän taiteensa on surrealistista, humoristista, karnevalisoivaa ja visuaalisesti monitasoista.


Seminaarin yhteydessä julkistetaan SALONG 3+ -taiteilijaryhmän työskentelyä ja ajankuvaa käsittelevä kaksikielinen tietokirja. Julkaisu on myynnissä WAMin museokaupassa.

Turun kaupungin taidemuseo WAM on Turussa sijaitseva nykytaiteeseen painottunut taidemuseo. WAM, Itäinen Rantakatu 38, Turku.

--

bottom of page