top of page
1aaaa1.jpeg

Tallinnan Fotografiska avaa installaation Helsingin keskustan Stockmannin tavaratalossa


Kansainvälinen valokuvataiteen museo Fotografiska saapuu kesällä ensimmäistä kertaa Suomeen. Tallinnan Fotografiska avaa 9. kesäkuuta installaation Helsingin keskustan Stockmannin tavaratalossa. Taideprojekti tulee muodostumaan tekoälyinstallaatiosta, joka tutkii ihmisten ja heidän elottomien esineidensä välistä rakkautta.


Taideprojekti kootaan monimediataiteilija Alyona Movko-Mägin johdolla suomalaisia osallistaen. Movko-Mägin työt tutkivat taiteen, teknologian ja ihmiskokemuksen kohtaamisia.  


Kuva taiteilijan kotisivuilta.

”Rakkaussuhteemme omaisuuteemme on mielenkiintoinen ilmiö, olipa kyse sitten repaleisen nallekarhun tunnearvosta, leuat loksauttavan taideteoksen esteettisestä vetovoimasta tai luotettavan keittiökoneen toiminnallisesta arvosta. Meillä ihmisillä on kyky muodostaa vahvoja kiintymyksiä elämämme esineisiin, ja on kiehtovaa nähdä, kuinka paljon vaivaa näemme elottomien esineiden hankinnassa ja vaalimisessa sekä kuinka niistä voi tulla meille pakkomielteitä.     Olemme kaikki luultavasti kuulleet tarinoita, kuten ”Voi, autoni vihaa kylmää säätä” tai ”Leivänpaahtimeni on niin omapäinen” sekä ihmisten sanovan, että he eivät voisi kuvitella elämäänsä ilman kannettavaa tietokonetta tai kameraa. Esineet ovat usein ystäviämme, kumppaneitamme ja toisinaan jopa terapeuttejamme. Joskus olemme intohimoisempia tavaroistamme kuin toisistamme – yritä vaikka ottaa rakastettu omaisuus jonkun käsistä, niin näet, mitä voi tapahtua”.      Tallinnan Fotografiskan taideprojekti Helsingin Stockmannilla tulee olemaan tekoälyinstallaatio Live, Love, Stuff!, joka kertoo ihmisen rakkaudesta esineisiin. Teokset perustuvat suomalaisten tarinoihin lempiesineistään, joita ilman he eivät voisi kuvitella elävänsä. 

Live, Love, Stuff! avataan Helsingin keskustan Stockmannin tavaratalossa perjantaina 9.6. kello 10.00. Installaatio on nähtävillä tavaratalon 8. kerroksessa elokuun loppuun saakka.  Kuva: Sektori/Wikipedia.

--

bottom of page