top of page
1aaaa1.jpeg

Tapahtumauutuus 'Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla' saapuu Särkänniemeen 15.–17.12.


Tommi Aunolan medusat on sijoitettu huvipuistoalueelle.

Särkänniemen massiivinen tapahtumauutuus Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla tuo 15.–17.12. keskelle pimeintä vuodenaikaa huikeita valoteoksia. Kansainvälisesti merkittävän visuaalisen taiteen tapahtuman taiteellisena johtajana toimii taiteilija Kari Kola.


Joulukuun puolivälissä Särkänniemessä järjestetään uutuustapahtuma Valkea 2023 – Valon ja taiteen juhla, joka saapuu tuomaan valoa, iloa ja elämyksiä vuoden pimeimpään aikaan. Taianomaiset visuaalisen taiteen teokset massiivisine valopylväineen herättävät huomiota kauempanakin, ja huvipuistoalueelle tuotuna tapahtuma tarjoaa taidetta kaikille aisteille.

Taiteilija Kari Kola toimii projektissa taiteellisena johtajana, ja hän on suunnitellut Särkänniemen huvipuiston alueelle Suomessa ennennäkemättömän valokokonaisuuden.

“Huvipuisto tarjoaa mahdollisuuden tapahtumalle, jollaista ei pystyisi kaupunkitilaan edes tekemään. Koko alueesta rakennetaan yksi suuri visuaalinen kokonaisuus, jossa on paljon nähtävää ja koettavaa. Huvipuiston mittasuhteet, infrastruktuuri ja uniikit rakenteet toimivat erittäin hyvänä pohjana tällaiselle kokonaisuudelle”, kertoo Kola.

Valoa, taidetta ja esiintyjiä Särkänniemen kehitysjohtaja Ville Aarresuo odottaa uutuustapahtumaa innoissaan. ”Valkea on jotain aivan uutta ja uniikkia, tällaista ei ole tehty Suomessa koskaan ennen. Yleensä pimeällä kaudella puhutaan huvipuiston valaisemisesta, nyt valolla ja muilla elementeillä luodaan kokonainen surrealistinen satumaailma.”

Huvilaitteet eivät ole avoinna tapahtumassa, vaan huvipuistoalueen elämykset luodaan valon, taiteen, musiikin ja esiintyjien avulla. Valkean tapahtumapäivinä Särkänniemessä vietetään myös Koiramäen joulua. Mukana Valkean taiteilijakollektiivissa ovat Kari Kola, Jouni Väänänen, Antti Kulmala, Samuli Halla, Rami Saarikorpi, Aleksandra Stratomitovic, Michel Suk, Kari Alonen, Tommi Aunola, Tuomo Lehikoinen, Katja Kouvolainen, Ochoresotto, TipTop Walkers ja Ritva Muikku.

--

bottom of page