top of page
1aaaa1.jpeg

Upean vastaanoton saanut Ben Furyn katutanssiteos X•over saapuu Seinäjoelle


Katutanssiteos X•over. Kuva: Otto Björkman.

Taidetestaajat-kulttuurikasvatusprojektissa mukana olevan teoksen näkee Seinäjoen-vierailun aikana 9.-12.5. noin tuhat kasiluokkalaista. Suurelle yleisölle avoin esitys nähdään Kalevan Navetassa 11.5.

Tanssija-koreografi Ben Furyn katutanssiteos X•over etsii yhteyttä henkisen ja fyysisen välillä ammentamalla vaikutteita sufilaisista ja muista rituaalisista liikemuodoista. Katutanssia ja elektronista musiikkia yhdistävä teos on luotu yhteistyössä neljän helsinkiläiskatutanssijan ja kahden muusikon kanssa. Erinomaiset arviot saanutta teosta on esitetty aikaisemmin Helsingissä URB 21 -festivaalilla sekä Hämeenlinnassa Tehdas tanssii -festivaalilla.

Brysselin breakdance-skenestä uralleen ponnistanut Fury kiinnostui vuonna 1998 nykytanssista, ja lähti matkalle, jolla on edelleen. Tänä päivänä hän luo teoksissaan maailmoja, joissa katutanssi ja nykytanssi sulautuvat yhteen tuoreella ja kiinnostavalla tavalla.

Seinäjoelle X•over saapuu Compañía Kaari & Roni Martinin tuottamana. Teos on mukana Suomen Kulttuurirahaston, Svenska Kulturfondenin sekä Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittamassa Taidetestaajat-kulttuurikasvatusprojektissa, minkä puitteissa esityksen tulee näkemään noin tuhat kasiluokkalaista Seinäjoen alueelta.

--

bottom of page