top of page
1aaaa1.jpeg

Autismisäätiön virtuaalinäyttely tuo esiin maailmoja, jotka muuten eivät tulisi nähdyksi


Autismisäätiön taidekokoelma on perustettu vuonna 2022. Kokoelman perustamisen lähtökohtana on ollut tallentaa autismikirjolla olevien taiteilijoiden teoksia, jotka ovat syntyneet Autismisäätiön taidetoiminnassa. Kuva: Autismisäätiö.

Autismisäätiö on perustanut taidekokoelman, jossa on teoksia autismikirjon taiteilijoilta. Kokoelman virtuaaligalleria ja ensimmäinen Tämän halusin kertoa -virtuaalinäyttely avautuvat 5.4.

Tämän halusin kertoa -näyttely esittelee teoksia Autismisäätiön taidekokoelmasta. Teoksia on kymmeneltä tukea tarvitsevalta taiteilijalta, joiden taiteilijuutta ja työskentelyä Autismisäätiö on tukenut. Näyttelyyn on valittu teoksia, jotka kertovat hetkistä, haaveista, merkittävistä tapahtumista ja kauneuden kokemuksista.

Näyttelyn taiteilijat ovat Jyri Autio, Joannis Clementides, Jukka Holappa, Hanna Keynäs, Henna Laulainen, Kitri Lindroos, Jarkko Malmkvist, Riina Noro, Henri Salonius ja Markku Tolvanen.

Taidekokoelman ja näyttelyn kuraattorina on toiminut Synnöve Lindberg, taiteilijoiden muotokuvat ja teoskuvat on ottanut Pekka Elomaa ja näyttelyn äänisuunnittelusta on vastannut Jani Hietanen.

Autismisäätiön palveluissa asiakkaita rohkaistaan kokemaan onnistumisia ja elämyksiä taiteen äärellä. Taiteesta jokainen voi löytää oman paikkansa ja tuoda esille ajatuksia ja maailmoja, jotka eivät muuten tulisi nähdyiksi. Kokoelmaan hankitut teokset ovat esillä kokoelmanäyttelyinä virtuaaligalleriassa sekä Autismisäätiön toimitiloissa asiakkaiden ja työntekijöiden ilona ja keskustelun herättäjinä.

www.autismisaatio.fi/virtuaaligalleria

Vuodesta 1998 Autismisäätiö on innostanut ja auttanut autismikirjon henkilöitä elämään täydessä potentiaalissaan ja kokemaan onnistumisia. Tällä hetkellä toimipisteitä on Helsingissä, Espoossa, Vantaalla, Kotkassa, Tampereella, Seinäjoella ja Kuopiossa. Yli 400 ammattilaista tekee kukin osansa, jotta autismikirjon ihmiset saavat elää täysivaltaisesti, kuten kaikki muutkin. Omanlaista, samanlaista arkea. --

bottom of page