top of page
1aaaa1.jpeg

Vaasan entisen opistotalon tiloja halutaan vuokrata taiteen tekijöille ja kulttuuritoimijoille


Entinen opistotalo sijaitsee maasillan kupeessa. Kuva: Vaasan kaupunki / Pauliina Pääkkönen.

Maasillan kupeessa sijaitsevan entisen opistotalon tiloja halutaan vuokrata erilaisille toimijoille työhuoneiksi sekä harjoitus- ja esitystiloiksi. Alkuvuodesta on selvitetty kasarmialueen kulttuuritoimijoiden kiinnostusta. Tiloihin voi tutustua torstaina 30.3. klo 14–16.


Kasarmialueen kulttuuritoimijoille, mutta myös muille vapaan kentän kulttuuritoimijoille on etsitty uusia tilaratkaisuja toiminnan harjoittamisen jatkamiseksi. Vaasan kaupunki vuokraa varhaiskasvatuksen käyttöön siirtyvää kasarmirakennus 13:a tällä hetkellä kulttuuritoimijoille sekä taiteilijoille, mutta vuokraustoiminnasta luovutaan vuoden 2023 loppuun mennessä.

Yhtenä varteenotettavana vaihtoehtona on nostettu esiin entinen opistotalo, joka sijaitsee maasillan kupeessa.

"Opistotalossa on paljon potentiaalia kulttuuritoiminnan ja -toimijoiden näkökulmasta, ja rakennusta on remontoitu viimeisen 10 vuoden aikana kuntoon. Olemme selvittäneet toimijoiden kiinnostusta ja tehneet suunnitelmia, miten tiloja saataisiin parhaalla mahdollisella tavalla käyttöön taiteilijoiden työhuoneiksi sekä harjoitus- ja esitystiloiksi", kertoo Vaasan kaupungin kulttuuripäällikkö Jenni Niemi.


Meneillään olevan kartoitustyön jälkeen opistotalon käytöstä tehdään vielä erillinen päätös.


Tutustumiskäynnille voi ilmoittautua: jenni.niemi@vaasa.fi.

--

bottom of page