top of page
1aaaa1.jpeg

Viime vuoden upeimmat luontokuvat tulevat nähtäville Arktikumin tiedekeskukseen


Jarmo Mannisen kuva 'Yö Joella' valittiin maisemasarjan voittajakuvaksi.

Vuoden Luontokuva on jännittävä tilannekuva päivänkorennosta ja sitä saalistavasta kalasta. Viime vuoden upeimmat luontokuvat ovat esillä Arktikumin tiedekeskuksessa toukokuun puoliväliin saakka.

Vuoden Luontokuva 2022 ‐kilpailun voittajaksi valittiin seinäjokelaisen Antti Strangin Uhka syvyyksistä. Kilpailun tuomariston mukaan voittokuva on hieno ja yllätyksellinen tilannekuva, jonka ansiot eivät välttämättä aukea aivan ensi silmäyksellä.


Antti Strangin juuri oikea-aikaisesti otettu kuva 'Uhka syvyyksistä' teki suurimman vaikutuksen tuomaristoon.

Täydellisesti vangittu tilanne, yksityiskohtainen ja tarkka, tuomaristo luonnehti. Kaikki on ollut valmiina korentokuvaa varten, mutta kalan tullessa näkyviin kuvaaja on onnistunut laukaisemaan kameran ratkaisevalla hetkellä.

Kilpailu keräsi kaikkiaan 11 970 kuvaa 785 eri kuvaajalta. Tavoitteena on kertoa suomalaisen luonnon moni‐ilmeisyydestä, sen näkymistä ja tapahtumista sekä kuvaajien luonnossa kokemista elämyksistä ja oivalluksista.

Kilpailussa on kahdeksan perinteistä sarjaa: Kasvit ja sienet, Linnut, Maisemat, Nisäkkäät, Muut eläimet, Luonnon yksityiskohdat ja muodot, Luonto ja ihminen sekä Nuoret. Lisäksi kilpailussa on erikoissarja, Vapaa ja luova, jossa kuvia saa käsitellä perinteisiä sarjoja vapaammin.

Vuoden Luontokuvat 2022 ‐näyttelyssä on esillä kaikki 36 kilpailussa palkittua kuvaa. Jokaisesta yhdeksästä kilpailusarjasta on mukana kolme parasta ja kunniamaininnan saaneet kuvat.

Kilpailun järjestää Suomen Luonnonvalokuvaajat SLV ry.

Vuoden Luontokuvat 2022, 28.3.–14.5.2023. Arktikumin tiedekeskus (Pohjoisranta 4, Rovaniemi).

--

bottom of page