top of page
1aaaa1.jpeg

Wihurin rahaston taidekokoelmasta ammentava 'Wihuri on Tour' avautuu Arktikum-talon gallerioissa


Leena Luostarinen: Je t’aime á l’infini… 1988. Jenny ja Antti Wihurin rahaston kokoelma. Kuva: Matti Ruotsalainen.

Wihuri on Tour aloittaa Wihurin rahaston kokoelman kiertueen valoisasti Arktikum-talon Valo- ja Katve-gallerioissa Rovaniemellä. Rovaniemen taidemuseon ja Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan yhteistyössä toteuttamaan kesänäyttelyyn on vapaa pääsy Arktikumin aukioloaikoina 9.6.–9.8.

Näyttelyn kuraattorina toimii Lapin yliopiston taiteiden tiedekunnan näyttelytoiminnan yliopisto-opettaja ja kuvataiteilija Leila Lipiäinen.

"On ollut hienoa päästä kokoamaan näyttely Rovaniemen taidemuseon Wihurin rahaston kokoelmasta. Kokoelmaa voisi kuvata sanalla herkullinen, siinä on jokaiselle jotakin. Ongelmia kuratonnissa tuottikin kokoelman runsaus, joten rajauksia täytyi tehdä", Lipiäinen kuvailee. "Useasti palasin etukäteen laatimiini sanoihin, joiden avulla kokosin näyttelyn. Tahdoin Wihuri on Tour -näyttelystä raikkaan, värikkään, yllättävän ja kiinnostavan. Näyttely, jonka mielikuva on ennemmin pehmeä kuin kova jo materiaalivalinnoissa. Halusin tuoda yleisön eteen sellaisiakin teoksia, joita harvemmin on nähty Rovaniemen taidemuseossa." Näyttelyn teokset levittäytyvät Galleria Valon ohella gallerioiden Katve 1 ja 2 seinille. Kolmen huoneen kokonaisuudessa jokaisella huoneella on oma ilmeensä. Galleria Valossa on maalauksia ja puuveistoksia, Galleria Katve 1:ssä on taidegrafiikkaa ja pienessä mustassa Galleria Katve 2:ssa on mekaaninen installaatio.

Arktikum, Pohjoisranta 4, Rovaniemi.

--

bottom of page