top of page
1aaaa1.jpeg

Y-Säätiön M2-Kodit rakennuttaa vuokra-asuntoja taiteilijoille Järvenpäähän Ainolan alueelle


Osoitteeseen Myllytie 14 rakennettava kerrostalo on jatkumoa Helsingin Jätkäsaaren ja Tampereen Kalevan taiteilijataloille. Näissä taloissa osa asunnoista on varattu eri taiteen ammattilaisille. Talon julkisivua kuvittaa paikallisen taiteilijan Susanna Aution grafiikkakuva.

Järvenpäähän kulttuurihistoriallisesti arvokkaalle Ainolan alueelle valmistuu syksyllä 2023 Y-säätiön M2-Kotien kerrostalo. M2-Kotien vuokra-asunnot ovat ARA-rahoitteisia asuntoja, ja ne vuokrataan ensisijaisesti henkilöille, joilla on suurin tarve saada oma koti. Näiden asuntojen asukasvalinnoissa on tulorajat. Taloon valmistuu 50 erikokoista vuokra-asuntoa.

Järvenpään taiteilijatalossa kolmekymmentä (30) asuntoa on varattu M2-Kotien asukkaille ja kaksikymmentä (20) asuntoa on tarkoitettu esiintyvän taiteen ammattilaisille. Taiteilija-asunnot on tarkoitettu pääasiassa kulttuurialalla työskenteleville.


Talon ylimpään kerrokseen tulee neljä ateljeeasuntoa, joissa huonekorkeus on jopa viisi metriä, joka mahdollistaa tilavan parviratkaisun. Lisäksi talon asukkaat voivat varata kerhohuoneen lyhytaikaisesti työtilaksi taiteen tekemiseen.

Järvenpään taiteilijatalo on valmistuessaan A-energialuokassa, joka on tavoitteena kaikissa Y-Säätiö-konsernin uudiskohteissa. Valmistuvassa kiinteistössä on muun muassa lämmön lähteenä maalämpö, lisäksi katolle sijoitetaan aurinkopaneeleja, jotka tuottavat kiinteistölle sähköä.

Asukkaat pääsevät muuttamaan uusiin koteihin arviolta syksyllä 2023. Y-Säätiö on Suomen neljänneksi suurin vuokranantaja ja voittoa tavoittelematon asunnottomuustyön asiantuntija. Y-Säätiö edistää yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta tarjoamalla kohtuuhintaisia vuokra-asuntoja. M2-Kodit on Y-Säätiö-konsernin omistama, ARA-rahoitteiseen vuokra-asumiseen keskittynyt yhtiö.

--

bottom of page